2010. április 23., péntek

Gerinctorna - előzzük meg a gerincbántalmakat!

Preventív Gerinctréning

Kedd - csütörtök 9:00, 10:00; 19:00, 20:00 órától

Preventív, vagyis megelőző, az óra célja, hogy megelőzzük a tünetek kialakulását, vagy a már kialakult panaszok további romlását, és mindezt tesszük a gerinc átmozgatásával, nyújtásával és a körülötte lévő izmok erősítésével. A rendszeres tornának köszönhetően a hátfájdalmak csökkennek vagy teljesen megszűnnek.
A gerinc átmozgatása nagyon fontos a csigolyák között található kisizületek szempontjából, ezeket úgy kell elképzelni, mint például a térdizületet, sok ember szenved a térdizületében porckopástól, ami főleg a mozgásszegény életmódunknak köszönhető. A csigolyák közötti kisizületekben is megtörténhet a porckopás, mert az izületek, csak akkor tudnak tápanyaghoz jutni, ha mozgás éri őket, ezért fontos a mobilizáció.
Erősítésnél, nem csak a hát izmait erősítjük, hanem a has izmait is, mert ezek elgyengülése (ill. egyes izmok megrövidülése, ezeket szintén nyújtjuk az órán) mind felelősek a hanyag testtartásért. A hasizmoknak és a hátizmoknak, mint egy fűzőnek kell tartaniuk törzsünket, ezáltal hatalmas terhet véve le a gerincünkről.
Az óra nem gyógytorna, és nem kizárólag talajgyakorlatokat végzünk 60 percben, úgy kell elképzelni, hogy 3-4 gyakorlatot dinamikusan összekötünk, miközben kellemes zene szól.
Az óra végén igyekszem mindig valami hasznos tanáccsal útnak indítani vendégeimet, amit a hétköznapjaikban használhatnak a gerincük védelme érdekében (pl.: hogyan kelljünk ki az ágyból, hogyan üljünk megfelelően a munkahelyünkön, milyen irodai széket használjunk, hogyan porszívozzunk helyesen stb.)
Minden korosztály számára ajánlott, minél hamarabb elkezdjük annál jobb!
Az órára váltóruha, esetleg törölköző szükséges (zokniban nyugodtan lehet tornázni).
A tanfolyamot Dudás Orsolya tartja.
Áraink: 1 300 Ft / alkalom (diákoknak 1000 Ft)
5 alkalmas felnőtt bérlet: 6000 Ft
5 alkalmas diák bérlet: 4500 Ft
Kismamák, gyakorló anyukák figyelmébe!!!
Gyere bátran, a szomszéd szobában pedagógus vigyáz gyermekedre, amíg te tornázol.
Jelentkezés a 20 333 1647-es telefonszámon,
illetve a humanmind@humanmind.hu e-mail címen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése